Waarom een traplift de oplossing is!
Als u moeite heeft met lopen is een trap niet de fijnste plek in huis. Of u nu hele erge last heeft van u knie of dat er een andere oorzaak is waardoor u moeite heeft met traplopen, hier moet natuurlijk snel een oplossing voor komen! Ook een klein hoogte verschil kan al moeite kosten voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Het is natuurlijk niet denkbaar dat u met een rolstoel een trap af of op kunt. Ook als het maar om een aantal treden gaat. Om toch overal in huis te kunnen komen is een traplift een goede oplossing. Met een traplift kunt u toch veilig die treden overbruggen zonder dat dit veel moeite kost. Sommige mensen zullen al een duidelijk idee hebben van hoe een traplift eruit ziet, wat de voordelen zijn en wat er bij komt kijken, anderen zullen nu voor de eerste keer in aanraking komen met de voordelen van een traplift. Daarom leggen we hieronder meer uit over wat het precieze voordeel is van een traplift.

Thuis wonen
Ondanks dat u moeite heeft met (trap)lopen wilt u echt nog niet uw huis uit. Misschien woont u hier al een hele tijd en voelt u zich nog heel erg op uw plek in huis. Dan is het natuurlijk geen fijn idee dat u zou moeten verhuizen omdat u simpelweg geen goed gebruik meer kunt maken van de trap. Dit is natuurlijk zonde omdat u op deze manier niet meer in heel het huis kunt komen. Om te voorkomen dat u, tegen uw zin in, zou moet verhuizen naar een aangepaste woning, of dat u uw hele huis zou moeten aanpassen zodat u alle voorzieningen op de benedenverdieping heeft, is de aanschaf van een traplift een relatief makkelijke en voordelige oplossing. Hiermee kunt u namelijk gewoon gebruik maken van uw gehele woning doordat er een kleine lift naast of aan de trap wordt gebouwd. Dit maakt het mogelijk om veilig en zonder pijn en moeite naar de boven- en benedenverdieping te bewegen.

Geruststelling van naasten
Doordat u wellicht moeite hebt met traplopen is dit niet alleen vervelend en eventueel pijnlijk, dit brengt ook gevaren met zich mee. Een trap is absoluut niet ongevaarlijk en een ongeluk zit in een klein hoekje. Wellicht dat ook uw omgeving hiervan op de hoogte is en dat zij zich met regelmaat zorgen maken over hoe dit het beste verder kan. Niemand zit natuurlijk te wachten op een ongeluk waardoor de situatie ernstig zal verslechteren. Met een traplift kunt u veilig van verdieping wisselen. Dit voorkomt ook een hoop zorgen bij familie en vrienden omdat zij dan weten dat u veilig en zelfstandig met de traplift kunt. Ook bij stroomuitval kunt u nog veilig gebruikmaken van de traplift. De traplift werkt namelijk onafhankelijk van het lichtnet. Dit is nog een extra geruststelling!

Relatief goedkoop
Zoals ook hierboven werd beschreven is een groot voordeel van de traplift dat u thuis kunt blijven wonen. Verhuizen is niet alleen stressvol en veel werk, het kost ook nog eens veel geld. Ondanks dat een traplift zeker niet goedkoop is, is dit altijd nog een stuk goedkoper dan verhuizen. De kosten van een traplift hangen van veel factoren af en kunnen nog best hoog uitvallen. Echter weegt dit niet op tegen de voordelen van het thuis kunnen blijven wonen, en de kosten van het verhuizen!

Meer dan alleen voor uzelf
Een traplift schaft u natuurlijk vooral aan voor uzelf. Het helpt u om weer veilig, makkelijk en zonder pijn van verdieping te kunnen veranderen. Daarnaast heeft de traplift natuurlijk nog meer voordelen! Moet u vaak met zware spullen de trap op? Denk hierbij aan de boodschappen of dozen van zolder. Deze spullen kunt u natuurlijk ook met de traplift van boven naar beneden vervoeren. Let er hierbij wel op dat u de spullen goed vast zet en dat ze niet boven het maximale gewicht komen. Een traplift is dus echt multifunctioneel!