Een traplift kan een goede oplossing zijn als u niet meer de mogelijkheid heeft om trap te lopen. In plaats van verhuizen kan een traplift u helpen om langer thuis te kunnen blijven wonen. Er zijn diverse soorten en maten als het gaat om trapliften. Als u bijvoorbeeld aan een rolstoel gebonden bent zijn er speciale plateautrapliften die u helpen om naar boven of beneden te komen. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de overheid maar als dit niet het geval is kan een traplift toch een dure oplossing zijn. Hoewel het in veel gevallen goedkoper is dan een verhuizing is het denkbaar dat een nieuwe traplift toch te duur is. In dat geval zijn er ook voordelige tweedehands trapliften te koop.

Tweedehands trapliften zijn er genoeg. Vaak worden trapliften niet meer gebruikt omdat mensen tijdelijk waren aangewezen op een traplift, bijvoorbeeld vanwege revalidatie. Ook kan het zijn dat mensen verhuizen en daarom niet meer zijn aangewezen op een traplift, vanwege definitieve opnamen in een verpleeghuis of vanwege een overlijdensgeval.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een tweedehands traplift?
Een nadeel van een tweedehands traplift is ontbreken van de garantie. Echter, wanneer u een tweedehands traplift koopt bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is zit hier wel een korte garantieperiode op. Verder zijn deze tweedehands trapliften vaak uitgebreid getest en dus veiliger.