Een stoellift wordt ook wel traplift genoemd. Veel ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, wat heel begrijpelijk is. Gelukkig is dit tegenwoordig ook goed mogelijk. Vaak kan er hulp in de huishouding worden gevraagd en zijn er andere aanpassingen nodig waardoor u in uw vertrouwde omgeving kan blijven wonen. Onder andere het traplopen is vaak een moeilijkheid waar gelukkig een goede oplossing voor is.

Een stoellift is heel geschikt voor mensen die moeite hebben om de trap te gebruiken. Dit kan zijn vanwege ziekte, revalidatie of simpelweg ouderdom. Een stoellift zorgt voor blijvende mobiliteit binnen uw huis.

Met een stoellift is het mogelijk om gewoon in uw vertrouwde woning te blijven, omdat u op deze manier toch elke verdieping van het huis kunt bereiken. Een stoellift zorgt voor een comfortabel en veilig vervoer naar of van de bovenverdieping. De bediening van een stoellift is ook erg eenvoudig onder de knie te krijgen.

Stoellift modellen
Een stoellift, ook wel traplift genoemd, zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. De stoellift loopt op een railsysteem dat de vorm van uw trap volgt. Ook voor een trap met veel bochten, zoals een wenteltrap, is een stoellift dus een goede optie. De stoellift kan gemonteerd worden langs een of twee transportbuizen. Dit laatste zorgt voor meer stabiliteit maar neemt ook meer ruimte in beslag. In sommige gevallen kan het stoeltje van de stoellift worden ingeklapt. Dit kan handig zijn als u weinig ruimte heeft voor een traplift. Verder bevat een traplift onder andere armleuningen, een rugleuning en voetsteunen zodat u veilig en comfortabel zit. Verder bevat de traplift veiligheidsgordels en sensoren en een besturingssysteem.

De prijs van de stoellift is van meerdere factoren afhankelijk. Onder andere de vorm van de trap (weinig of veel bochten) heeft invloed op de prijs. Verder hangt het af van welke functies u van een traplift verwacht. Daarom is een prijs lastig te noemen. U moet ongeveer rekenen op prijs vanaf 2.750 euro voor een stoellift. In veel gevallen is het ook mogelijk om een tweedehands stoellift aan te schaffen. Mocht u tijdelijk een stoellift nodig hebben kan het voordeliger zijn om een stoellift te huren.