Traplift voor rolstoelgebruikers: De plateautraplift
Voor rolstoelgebruikers kan het lastig zijn om gebruik te maken van een reguliere traplift. Hiervoor is het namelijk nodig om in het stoeltje plaats te nemen. Dit betekent dat de rolstoelgebruiker uit de rolstoel moet om op de lift te kunnen. Dit is voor veel mensen niet mogelijk. Als dit al mogelijk zou zijn zou er zich nog een probleem voordoen. Eenmaal boven zou er nog een rolstoel klaar moeten staan omdat de rolstoel niet mee kan naar boven. Hiervoor zou je dus, naast een traplift, ook nog een tweede rolstoel aan moeten schaffen. Gelukkig zijn er trapliften in alle soorten en maten te krijgen. Hierbij is ook gedacht aan rolstoelgebruikers. Op deze website proberen wij u zoveel mogelijk informatie te verschaffen over alle soorten trapliften.

Voor rolstoelgebruikers zijn er speciale plateauliften ontworpen. Zoals de naam al zegt bestaat deze lift uit een verticaal plateau waar u met uw rolstoel op kunt. Dit gehele plateau kan dan van boven naar beneden. Als u geen gebruik maakt van het plateau kan deze worden ingeklapt. Zo blijft de trap vrij voor eventuele medebewoners.

Veiligheid
Veiligheid staat bij trapliften op de eerste plek. Zo ook bij plateauliften. Deze liften moeten voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Naast veiligheid is gebruiksvriendelijkheid natuurlijk ook belangrijk. Daarom zijn er trapliften in alle soorten in maten. Zo kunt u gebruikmaken van een traplift op een rechte trap maar ook voor trappen met bochten zijn er trapliften te krijgen. Daarnaast bestaan er plateauliften voor zowel binnen als buiten. Hierdoor is er altijd een plateaulift die helemaal aan uw behoeften voldoet.