Trapliften zijn in sommige situaties noodzakelijk. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn als u tijdelijk of permanent geen gebruik meer kunt maken van de trap, maar wel thuis wilt blijven wonen. Verhuizen kan dan een optie zijn maar kost veel geld. Daarnaast zou u dan niet meer in uw vertrouwde omgeving terecht kunnen. Gelukkig is een traplift een relatief simpele oplossing maar vaak helaas ook aan de dure kant. Toch wilt u ook een traplift die kwalitatief goed is zodat deze nog een tijd mee kan. Om een indicatie te geven van de kosten van een traplift hebben we hieronder voor u meer informatie over de prijzen van een traplift op een rij gezet.

Kosten afhankelijk van uw wensen en eisen
Het is niet mogelijk om een vaste prijs te noemen voor een traplift. Dit omdat de traplift echt maatwerk vergt en er dus geen kant en klaar model te koop is voor een vaste prijs. De prijs hangt af van bijvoorbeeld de vorm die uw trap heeft. Is het een korte rechte trap? Dan zal de prijs voor zo’n traplift lager uitvallen dan de kosten voor een lange trap met bochten. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere factoren zoals de grootte, lengte en eventuele bijkomende verbouwingskosten.

Maar waar moet u dan ongeveer aan denken als het gaat om de prijs van een traplift? Gelukkig kunnen we wel richtprijzen geven zodat u zich een beetje een beeld kunt vormen van de kosten.

Als het gaat om een rechte traplift of een traplift met bocht moet u ongeveer denken aan een bedrag tussen de 2.500 en 10.000 euro. Deze prijs kan variëren doordat de kosten afhankelijk zijn van de functies die de traplift heeft, de grootte en kwaliteit, het aantal te overbruggen verdiepingen, aanpassingen bij wentel- en smalle trappen, verbouwingswerkzaamheden en services van de producenten of leveranciers.

Bij platformliften moet u denken aan kosten tussen de 8.500 en 20.000 euro. Bij een huislift liggen de kosten tussen de 14.500 en 30.000 euro. Ook bij deze liften kunnen de prijzen variëren door de bovengenoemde factoren.

Kortom, een simpele prijs is niet te noemen, de kosten van een traplift kunnen enorm variëren.